Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

O Πιτσιρίκος του SKAI και της LIFO, ένας γκεμπελίσκος ολκής

 
Ο Πιτσιρίκος μάγκες μεγάλωσε και έπαθε αλτσχάιμερ. Αν δεν τον ξέρετε να σας ενημερώσω πως είναι ένας μπλόγκερ που εμφανίστηκε πριν από καμιά οκταετία στο διαδίκτυο και το φόρτε του ήταν να γράφει για μουνιά, κώλους, σταρχιδισμό και παρτούζες. Και σε κάθε δεύτερη παράγραφο των κειμένων του συνήθως περιαυτολογούσε. Θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν ο Θέμος Αναστασιάδης των μπλόγκερς. Εργάστηκε για μερικά χρόνια στον αντισυστημικό ΣΚΑΙ (μάλλον προσπαθούσε να πολεμήσει το σύστημα από μέσα) και την επαναστατική LIFO.
Όταν έσκασε η βόμβα της κρίσης απολύθηκε όπως χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι και όπως συμβαίνει συνήθως κατόπιν εορτής ευαισθητοποιήθηκε κοινωνικά και πολιτικά. Μεγάλος ατακαδόρος (ακριβώς όπως ο Θέμος), πολεμούσε τους βρώμικους πολιτικούς που τσάκισαν το καράβι της χώρας στα βράχια της χρεοκοπίας. Μέχρις εδώ καλά, αλλά ο πιτσιρίκος μας είχε μεγάλα σχέδια, και μεγάλο υπερεγώ, τόσο μεγάλο που έπρεπε πρώτα να ξεπλύνει το βρώμικο συστημικό παρελθόν του. Με την τακτική του "λέγε λέγε κάτι θα μείνει" σε κάθε άρθρο του ξέπλενε την βρώμικη προυπηρεσία του στα κανάλια της διαπλοκής, εμφανίζοντας την απόλυσή του λόγω της κρίσης από τα σάπια ΜΜΕ ως δική του επιλογή για να έχει δήθεν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να λιάζει τ'αρχίδια του στις παραλίες. Μόνο κάποιος καθυστερημένος θα μπορούσε να τον πιστέψει ειδικά με ένα τέτοιο ένοχο παρελθόν. Όταν έφτασε η ώρα και το μπλογκ είχε ανέβει σε επισκεψιμότητα (και αφού προηγουμένως είχε πολεμήσει ανελέητα το Κ.Κ.Ε) ήρθε η ώρα να πιάσει τον παππά από τα αρχίδια. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση τα αρχίδια ήταν η ομάδα αλήθειας της ακροδεξιάς και ο παππάς το μεγαλοκεφάλαιο της χώρας. Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος, ο ΣΥΡΙΖΑ φάνταζε πλέον φαβορί για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και η συντριβή της ΝΔ ήταν προ των πυλών. Και ο πιτσιρίκος της υπόθεσής μας αποφάσισε πως τώρα ήταν η κατάλληλη ώρα να πάει ταμείο. Και πήγε, και ξεπουλήθηκε. Και ξεπουλήθηκε ακριβά, όπως τόσοι και τόσοι άλλοι. 

Είναι άλλο πράγμα η κριτική, είναι άλλο πράγμα οι φόβοι της εξαπάτησης και άλλο πράγμα οι κακοήθειες διανθισμένες από μπόλικη προπαγάνδα την πιο κρίσιμη ώρα. Το να διαρυγνύεις τα ιμάτιά σου πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεπουληθεί και να παρουσιάζεις ως βεβαιότητα πως θα συγκυβερνήσει με τη ΝΔ είναι κακοήθεια, και μάλιστα πληρωμένη, πόσο μάλλον όταν ακριβώς πριν από ένα χρόνο όταν και πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κοίταξε με αξιοπρέπια μόνο προς τα αριστερά και όταν δεν βρήκε ανταπόκριση στη συνέχεια την παρέδωσε. Μέχρι στιγμής έχει λοιπόν την καλή έξωθεν μαρτυρία πως δεν συνεργάστηκε με αυτούς που πολεμάει. Ο πιτσιρίκος μας όμως ξαφνικά απέκτησε μια ύποπτη βεβαιότητα πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά ομάδα του Σαμαρά. Αν δεν το κάνει τι θα γίνει? θα ξεβρακωθεί ο πιτσιρίκος μας? Μπα..... μάλλον θα συνεχίσει να μιλάει για το αγαπημένο του θέμα, για τον εαυτό του δηλαδή, και θα κάνει πως δεν θυμάται, άντε το πολύ πολύ να μας πει να πάμε και να γαμηθούμε από κάποια παραλία που θα βρίσκεται και θα λιάζει τ' αρχίδια του.

Υ.Γ. Πιτσιρίκο γερά, πάρ' τους τα λεφτά και σε καλή μεριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου